Call Us for a Talk+359 (2) 4411 243

A4E stands for Analytics for Everyone

Новини

Останете информирани

Към Новини

26/10

2016

A4E с участие в ритейл конференция

Христо Хаджичонев, управител и съосновател на A4E се включи в дискусия в рамките на конференцията Retail in Detail, на която сподели как ритейл бизнесът може да извлече полза от данните, с които разполага

Анализът на данни е ключов елемент за успеха на съвременните малки и средни предприятия, това обяви Христо Хаджичонев, управител и съосновател на А4Е по време на big data дискусията в рамките на конференцията Retail in Detail. Той се аргументира, че взимането на бизнес решения при МСП може да бъде разликата между провал и успех и добави, че никой не познава един бизнес толкова добре, колкото неговият собственик и неговите данни.

Пред аудиторията на конференцията, управителят и съосновател на А4Е сподели кога и по какъв начин ритейл бизнесът може лесно и бързо да извлече полза от данните, с които разполага. Христо Хаджичонев разясни и понятието „големи данни“ като коментира, че количествения елемент в това определение е малък и то по-скоро се използва, за да маркира начин на употреба на данните, а не толкова техния размер. „Така или иначе, за големи данни се приемат тези, които не могат да бъдат обработени от човек и се нуждаят от някакъв вид машинна обработка“.

Пред аудиторията на Retail in Detail, Хаджичонев сподели с ритейлърите виждането си за предотвратяването на измами чрез data analytics и допълни, че структурираната информация действително е полезна в тази посока, но според неговия опит зад подобни казуси често пъти се крият по-големи бизнес проблеми.

Модератор на модула беше Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България. В big data дискусията се включиха и Андрей Евтимов от Доверие Брико, Али Пирзада от EY България, както и Румен Желязков от бензиностанции „Газпром“

Към Новини

We build affordable, advanced, analytical solutions that improve business efficiency.

We Provide Marketplace for You.

See More At

A4E Marketplace