Call Us for a Talk+359 (2) 4411 243

A4E stands for Analytics for Everyone

Новини

Останете информирани

Към Новини

25/01

2017

    А4Е затвори втори рунд финансиране

    Уникредит Булбанк демонстрира увереност във визията и успеха на А4Е

    А4Е, нова компания с фокус върху аналитичните решения за малки и средни предприятия затвори втори рунд финансиране от програмата за стартиращи компании на Уникредит Булбанк. Така А4Е става един от малкото български стартъпи, които получават подкрепа от банката. Инвестицията е под формата на конвертируем заем със стойност от 270 хил. евро.

    А4Е има за цел да демократизира пазара на data analytics чрез създаването на приложения, които решават сходни за различните бизнеси аналитични проблеми. Компанията работи и върху маркетплейс, чрез който създатели на аналитични решения ще могат да намират потребители за своите приложения. Така, те ще бъдат достъпни за широк кръг бизнес потребители, включително малки и средни предприятия. „Анализът на данни е ключов елемент за успеха на съвременните малки и средни предприятия“, обяви Христо Хаджичонев, управител и съосновател на А4Е и допълва, че взимането на информирани бизнес решения може да бъде разликата между провал и успех.

    „Сътрудничеството с институция като Уникредит Булбанк е признание за посоката, в която се развиваме, както и открива нови възможности за партньорство“, коментираха още от стартиращата компания. С инвестицията, А4Е ще продължи работата си по разработването на аналитични приложения, които ще добави към портфолиото от сега съществуващите решения за прогнозиране на продажби. Освен това, компанията ще има възможност да фокусира по-голям ресурс върху развитието на маркет плейс, в който математици, статистици, BI анализатори и експерти по data analytics могат да предлагат собствени приложения. Анализът на бизнес данни допринася за повишаване ефективността на всеки бизнес и е основа за оптимизиране на процесите в него. От планирането на доставките така, че да не се допуска недостиг, нито блокиране на капитал в свръхзапасяване, през оптимизиране на рекламни кампании до ранното идентифициране на тенденции в потребителското търсене и оптимизиране на продуктовото портфолио с цел увеличаване на генерираните печалби, data analytics е подход, който дава база за взимане на информирани решения.

    Към Новини

    We build affordable, advanced, analytical solutions that improve business efficiency.

    We Provide Marketplace for You.

    See More At

    A4E Marketplace