Call Us for a Talk+359 (2) 4411 243

A4E stands for Analytics for Everyone

Новини

Останете информирани

Към Новини

03/04

2017

    Data Analytics с цена от $50 на месец вече е възможен

    Българският бизнес започва да разбира значимостта на данните, обяви Александър Ефремов – съосновател на А4Е

    Александър Ефремов, съосновател и главен учен на A4E, бе гост на технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV България, където разказа повече за възможностите на големите данни и тяхното приложение в бизнеса и реалния живот. Той коментира и етичните аспекти на работата с тях.

    Ефремов обяви, че търговията на дребно е един от многото сектори, които могат да извлекат реална полза от данните, с които разполагат. „Всяка компания, която има касови апарати, събира поне исторически данни за продажбите. Тези данни в комбинация с подходящи аналитични решения може да помогнат за прогнозиране на потребителското търсене. Така може да се оптимизират поръчките, складовите наличности и самите действия на търговците“, поясни Ефремов.

    В зависимост от конкретното приложение, подобна услуга за анализ на данни може да струва около $50 на месец, като стойността й би се изплатила едва за няколко дни, като се има предвид, че се намаляват загубите и пропуснатите ползи на база анализа на историческите данни, отбеляза Александър Ефремов.

    Той допълни, че много български бизнеси се събуждат за тази възможност и постепенно търсят подобни услуги, но все още има такива, които тепърва осъзнават, че част от проблемите им могат да бъдат решени с помощта на данните. Ефремов поясни още, че малкия и среден бизнес не само в България, но и по света, все още няма достъп до аналитични услуги, които отговарят на техните нужди и възможности и именно това основния фокус на A4E.

    Цялото предаване UpDate на Bloomberg TV България

    Към Новини

    We build affordable, advanced, analytical solutions that improve business efficiency.

    We Provide Marketplace for You.

    See More At

    A4E Marketplace