Call Us for a Talk+359 (2) 4411 243

A4E stands for Analytics for Everyone

Новини

Останете информирани

Към Новини

28/11

2018

    A4E организира Financial Data Talk & Beer

    Как небанковите финансови институции могат да извлекат полза от анализ на големи данни, базиран на изкуствен интелект?

    Това беше въпросът, на който изпълнителният директор и съосновател на А4Е Христо Хаджичонев даде отговор в рамките на поредно Data Talk & Beer събитие, фокусирано върху нуждите на финансовия сектор.

    Провелото се на 27 ноември 2018 г. събитие бе организирано в партньорство с Microsoft Bulgaria и събра в Innovation Center на София Тех Парк финансови експерти и професионалисти както от банковия, така и от небанковия сектор. В рамките на кратките презентации, важността на данните във финансовия сектор не само беше подчертана, но и бяха разкрити няколко полезни подхода за увеличаване на ефективността на бизнес процесите.

    Г-н Хаджичонев фокусира вниманието на аудиторията върху 5 различни подхода за увеличаване на ефективността при небанкови финансови институции, предоставящи бързи кредити. Той отбеляза важността на моделите за кредитен скоринг и тяхната склонност да деградират заради динамиката на средата 90 дни след тяхното въвеждане. Беше отбелязано и как може да се процедира в случаите, в които доставчиците на онлайн и бързи кредити нямат налични исторически данни, в ситуации в които стъпват на нов пазар или представят изцяло нов продукт. Допълнително бяха отчетени предимствата на кредитния скоринг като услуга, доколкото тя намалява разходите като в същото време запазва гъвкавостта, характерна за собствен аналитичен екип.

    Към Новини

    We build affordable, advanced, analytical solutions that improve business efficiency.

    We Provide Marketplace for You.

    See More At

    A4E Marketplace